D.N.Angel

D.N.Angel handlar om Daisuke Niwa, som på sin fjortonde födelsedag får reda på att han har en genetiskt betingad förmåga att förvandlas till mästertjuven Dark, en förmåga som gått i arv i familjen Niwa sedan generationer. Ett problem är att Daisuke förvandlas när han blir kär för första gången, och därefter varje gång hans kärlek bubblar upp till ytan. Något som blir ganska besvärligt när den flicka han är kär i, Risa Harada, går i samma klass...

Som om inte det vore nog, får Daisuke även problem med Satoshi Hiwatari, en elev som tillhör en familj vilken har jagat mästertjuven Dark i generationer, och med Riku Harada, Risas några minuter äldre tvilling som är fascinerad av Dark.

D.N.Angel som manga

Yukiru Sugisakis manga D.N.Angel hade premiär i Japan 1997, publicerad av Kadokawa Shoten Publishing Co. (Asuka Comics) och kom till Europa 2003, där den bland annat finns översatt till svenska, tyska och franska. I Sverige är det Carlsen Comics som står för utgivningen och översättare är Simon Lundström. Det finns även en amerikansk utgåva från Tokyopop.

Serien sträcker sig över tretton böcker.

D.N.Angel som anime

Efter mangautgåvan producerades det 2003 en animeserie för tv bestående av 26 avsnitt. Någon svensk version finns för närvarande inte, däremot har ADV köpt rättigheterna för Nordamerika.

D.N.Angel © SUGISAKI Yukiru. Sidan senast uppdaterad 2004/03/27
Design by Tonakai Studio