Slayers

Ursprungligen en bokserie skriven av Hajime Kanzaka och illustrerad av Rui Araizumi. Med tiden blev Slayers både till både tv-serier och manga, vilket innebär en viss förvirring för den som försöker sätta sig in i vad som hör ihop med vad. Inte blir det bättre av att de amerikanska utgivarna verkar ha gjort sitt bästa för att spä på förvirringen.

Slayers som anime

Det finns numera en uppsjö av animéer, både i form av tv-serier, långfilmer och OAV:er.

Den första animeversionen kom 1995 och var en tv-serie i 26 avsnitt med titeln Slayers. Därefter följde ytterligare två tv-serier med vardera 26 avsnitt - Slayers Try (1996) och Slayers Next (1996).

Dessutom har det getts ut två OVA-samlingar; Slayers: The Book of Spells (även känd som Slayers Special; i amerikansk VHS-version har den titlarna Slayers: Dragon Slave och Slayers: Explosion Array) kom 1995 och Slayers Excellent 1998. Båda innehåller tre avsnitt var:

Slayers: The Book of Spells (1995)
- The Scary Chimera Plan
- Jeffrey's Knighthood
- Mirror, Mirror

Slayers Excellent (1998)
- Lina-chan's Great Fashion Strategy
- The Fearful Future
- The Labyrinth

Den första långfilmen - Slayers: The Motion Picture (även känd under titeln Slayers Perfect) kom 1995 och följdes så småningom av ytterligare filmer.
- Slayers: The Motion Picture (Slayers Perfect) (1995)
- Slayers Return (1996)
- Slayers Great (1997)
- Slayers Gorgeous (1998)
- Slayers Premium (2001)

Ingen av animéerna har getts ut med svensk text eller svenska röster.

Slayers som manga

Den första tv-serien finns även i en mangaversion, även den från 1995, tecknad av Shoko Yoshinaka och senare utgiven i bland annat Tyskland (Carlsen Comics). Av allt att döma har åtminstone de första böckerna i serien getts ut i Nordamerika, då med titeln Slayers: Super Explosive Demon Story. I Nordamerika har det även getts ut flera andra Slayerstitlar - Slayers: Medieval Mayhem, Slayers Return (som tycks vara nr 4 i den serie som annars heter Super Explosive Demon Story), Slayers Special vol. 1-4 (med undertitlarna Touch of Evil, Notorious, Lesser of Two Evils och Spellbound), Slayers Premium och Slayers: Knight of the Aqualord.

Någon svensk utgivning finns för närvarande inte.

Slayers © Hajime KANZAKA, Rui ARAIZUMI, Kadokawa Shoten, m.fl.
Design by Tonakai Studio